Tijd voor iets anders, tijd voor iets nieuws. 

Nadat ik op een ander deel van deze website mijn zoveelste klaagzang had laten horen was ik er een beetje klaar mee. Tijd voor iets nieuws, een frisse blik. 

En wat doe je als het tijd is voor iets nieuws? Juist, je principes omgooien! 

Via Liberland heb ik vanaf het begin van dit jaar nu meer dan een ton in euro's ondergebracht. Een leuk centje om hier op de grond een crypto-economie op te gaan bouwen. Tot op heden ben ik nog altijd toerist, maar als het aan mij ligt komt daar binnenkort verandering in. Het is hier in Servië werkelijk fenomenaal mooie natuur en het type mensen ligt mij hier ook wel. Het type van aanpakken en niet bij de pakken neer zitten. 

Toen Joegoslavië uit elkaar viel is Servië in mijn beleving uit de bus gekomen als kind van de rekening, dat bedoel ik dan voornamelijk in economische zin. Het gemiddeld salaris ligt hier rond de 400 euro en dat is dan voor de gelukkigen met een salaris, een groot deel van de bevolking heeft gewoon niets en dus ook geen uitkering of andere vorm van overheidssteun. Keerzijde van de medaille is dat de prijzen hier dus ook een stuk lager zijn, een pakje sigaretten kost ongeveer 3 euro en een brief naar Nederland posten kost 50 eurocent. Misschien dat ik daar wel iets mee kan beginnen, dan post ik hier de brieven naar Nederland voor je en ben je nog altijd tientallen procenten goedkoper uit dan wanneer je diezelfde brief in Nederland op de post zou doen.

Het zijn dat soort gekkigheidjes die mij er steeds maar weer van overtuigen dat ik met het goede bezig ben. Wat mij betreft klopt er van de welvaartsverdeling in de wereld helemaal niets. Hoe kan het nou zijn dat ik hier met 3 personen naar de kapper ga voor 10 euro en in Nederland voor dat bedrag nog niet in de spiegel mag kijken. Moet je voor de grap eens kijken wat je in Amsterdam kwijt bent om je baard te laten trimmen, 80 euro is geen uitzondering.

Die centen die ik heb uitbetaald aan Liberland komen voor een groot deel uit de EFL markt en als ik dan zo'n grote onschakeling doe moet ik er altijd een iets risico voller gokje bij plaatsen. In december was dat Ripple, die ik vorig jaar tot 2x toe heerlijk heb verhandeld en leuke winsten op geboekt heb, deze keer kies ik echt voor een wat opmerkelijkere keuze, ten minste voor degene die mij kennen.

 Ik heb in de afgelopen dagen wat NLG op de kop getikt. Hun protocols wijziging, die over een maand gaat plaatsvinden, is de zoveelste aanpassing op de beloning van blokken in hun protocol en eigenlijk ben ik niet zo'n fan van zulke tussentijdse aanpassingen. Maargoed, wat doe je daaraan, helemaal niets, je kan erover klagen, maar dat is iets wat ik nu juist aan het proberen ben om niet meer te doen. Daarom maar eens een radicaal andere oplossing. Met het deels omschakelen naar POS is het opkopen van NLG een stuk aantrekkelijker geworden. Immers, de muntjes blijven nu niet zo maar vasthangen zonder reden, maar zullen geld gaan verdienen voor degene die ze vast zet. Aangezien ik een groot voorstander ben van het ontwikkelen van een spaarmentaliteit is deze ontwikkeling voor mij zo gek nog niet, daarom dat ik mijn mening dus maar een heb aangepast. Niet langer nodeloos tegen de stroom in, maar gewoon eens proberen om gelukkig en gezellig met anderen mee te doen. 

Ik denk dat door de ontwikkeling van de protocolsverandering in de maand juni de NLG prijs behoorlijk gestuwd kan worden en om die reden heb ik een zwik EFL's verkocht om ze te ruilen voor NLG. Ik heb per EFL meer dan 1 NLG teruggekocht en als je dan bedenkt dat ik van mijn laatste verkooporder ongeveer 3 EFL per NLG kocht, dan doe je het helemaal zo slecht nog niet. Nu is het dus afwachten of mijn voorspelling gaat kloppen en de prijs deze maand die van EFL gaat overstijgen. Op dat moment ga ik zeker weer een deel terug wisselen, want winst maak je pas als je jouw inleg weer terugverdient, en ik blijf mijn steun uiten aan EFL. Met dit gokje probeer ik dus die EFL terug te verdienen die ik nu aan Liberland heb verkocht, daarvoor zal NLG een behoorlijke spurt moeten beleven, maar ik ben zelf meer dan bereid om daar een handje aan mee te helpen. 

Sinds ik heb meegedaan in de documentaire Bitcoin naar de maan en terug is mijn bereik wat gegroeid, maar ook door mijn contacten binnen Liberland kom ik regelmatig in interessante situaties. Zoals deze website ook aangeeft op de hoofdpagina, schrijf ik gebruik te maken van beide munten, nou goed, dan moeten we dat ook maar eens wat meer gaan doen.

In de komende weken hoe ik jullie op de hoogte van hoe ik NLG wat meer ga betrekken bij wat ik doe, maar voor nu dus alleen de mededeling dat ik er een zwik op de kop getikt heb.