e-Gulden netwerk vindt miljoenste blok

06-12-2017

De verwachtingen waren hoog gespannen en sommige mensen dachten dat hij nooit zo ver zou komen, maar in de nacht van 6 december 2017, precies toen Sint en Piet bij Liesje van de Lindelaan haar knuffelbeer met ogen van knikkers in de schoen aan het rijden waren (of gewoon 01:02 Nederlandse tijd) was het dan zover, het miljoenste e-Gulden blok werd gedolven! Vanaf dat moment werd natuurlijk gewoon doorgegaan met bloknummer 1 miljoen en 1, maar toch kunnen we na een grote sample als deze eens dieper kijken naar alle informatie die tot ons is gekomen.

Als eerste maar eens de monetaire basis van eGulden, die komt na 1 miljoen blokken uit op 20,593,700 en is daarmee bijna volledig door het protocol vrijgegeven. Over 5000 blokken zal de blokbeloning van e-Gulden wederom halveren en voor het eerst onder 1 uitkomen. Dit betekend dat de totale inflatie per dag vanaf dat moment uitkomt op minder dan 1000 nieuw gedolven EFL per etmaal.

Het blok is terug te vinden via diverse websites zoals bijvoorbeeld https://chainz.cryptoid.info/efl/block.dws?1000000.htm