EFL NL

17-08-2022

https://www.twitch.tv/videos/1583480967


Dag beste Nederlanders,


jullie zijn vast wel enorm blij met mij, dat ik jullie wederom ga verblijden met een tekst over e-Gulden EFL. Vast net zo blij als ik, dat ik het maar weer eens mag opschrijven en op mijn manier uit mag spreken. Het punt is dat er nog altijd 3 miljoen e-Gulden EFL in de pot zit om uit te delen aan nieuwe vrienden en dat is momenteel ongeveer 300.000 euro waard. Als ik dan vervolgens zie hoe graag mensen voor vanalles en nogwat aan crowdfunding willen ontvangen denk ik: "Wat houdt ze eigenlijk tegen om vriend te worden van EFL?"

Al die mensen die roepen dat er wat nieuws gebouwt moet worden, dat het anders moet, het worden er steeds meer en op een dag gaat het kwartje dan ook wel vallen, daar ben ik nog altijd van overtuigd, al zie ik ook steeds meer mogelijkheid opkomen voor een overheid die het de nek omdraaid. Het zit eraan te komen en ik maak me er al zo lang zorgen over, het zou toch jammer zijn om die zorgen niet uit te blijven spreken zo lang er een mogelijkheid is dat er iemand deze boodschap weet te ontrafelen en daar zijn voordeel mee weet te doen.

Voor ik echt aan mijn verhaal ga beginnen wil ik nog kwijt dat ik me wel eens afvraag waarom ik niet gewoon bij de Albert Heijn achter de kassa ben gaan werken in plaats van deze rol van Yoshi Livo aan te nemen, maar dat is nu eenmaal de aard van het beestje denk ik dan. Het valt me soms zwaar om te zien hoezeer mensen strijden zonder resultaat, terwijl het volgens mij zo simpel is en dan vraag ik me af of het echt allemaal aan mij zou liggen dat zaken niet lopen zoals je wil, maar inmiddels weet ik dat ik daarmee van geluk mag spreken en het juist goed is dat de zaken niet van mij afhangen. Dit verhaal waar ik vaak wat lacherig op neerkijk overstijgt iedere gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid en ongeacht mijn persoonlijkheid en lompe uitspraken gaat het dus ook niet om mij, ik ben toevallig gewoon een vent die benieuwd is hoeveel mensen er geinterreseerd zijn om te kijken naar een man met een pruik, en lippenstift op. (men neus). 

Het zal u nog verbazen hoeveel verschillende namen er op mijn briefjes terecht zijn gekomen in de meer dan 300 streams die ik sinds 3-3-2020 achter de rug heb. Ik richt me toch nog een keer tot Willem Engel, Willem, gecondoleerd met je vader, dat heb ik al gezegt, maar ik wil dat andere lezers ervan op de hoogte zijn dat ik bekend ben met deze situatie en het is niet mijn bedoeling om je extra te belasten, maar kom nou die belofte gewoon na en gebruik social media in je voordeel door neer te zetten dat je vriend bent geworden. Ik kan hetzelfde zeggen tegen Rico Brouwer of Sven Hulleman, of al die andere namen op mijn lijstje van Januari, maar jij vertelde me dat je het zou gaan doen. Ik zag laatst een video en wat bij mij bleef hangen is: "Stop resisting, build something new". Echt, ik bewonder je geduld, maar vertrouwen op goud is meedoen in een duizendjaar oud spel waarbij alle kaarten al vergeven zijn. Ik wil jullie allen nog als extra wijsheid meegeven dat de stilte sinds Koning Wappie iedereen nu het perfecte alibi geeft, wat iedereen vrijpleit van persoonlijk gewin in deze actie. Het zou, juist nu, blijk geven van het oprecht interesse tonen in de mogelijkheid om als grassroot beweging iets op te bouwen. Toch het vriendelijke verzoek om eens contact op te nemen wat nou precies de reden is om het af te laten weten, want als het volgens mij ergens niet aan kan liggen is het e-Gulden EFL en daarmee begin ik dan maar mijn betoog.

e-Gulden EFL ben ik gedurende de jaren de Bitcoin van Nederland gaan noemen om een aantal redenen. De eerste reden is dat e-Gulden EFL de eerste was, nu weet ik wel dat dit geen geweldige reden is, daarom heb ik hem ook maar als eerste vermeld, dat is dan in die logica ook niet belangrijk, maar er zijn dus ook andere. Met eerste bedoel ik dat e-Gulden EFL zich richt op het publiek dat zich bevind binnen de landsgrenzen van Nederland. Zo zijn er nog een paar van die initiatieven wereldwijd en wat hen verbind is dat ze het karakter willen uitdragen van een munt die een aanvulling zijn op de cryptogeld infrastructuur en zich daarbij richten op een bepaalde geografische locatie of taalgebied. Een tweede reden waarom e-Gulden EFL de titel Bitcoin van Nederland verdient, is omdat ze, net als de projecten vermeld bij het eerste argument, zich uitgeven als spaarmiddel van nu en laat dit nu precies hetgeen zijn waar Nederlanders volgens mij behoefte aan hebben. Betalen kan iedereen in Nederland, er zijn amper ongeregistreerde mensen zonder bankrekening en degene die wel een bankrekening hebben genieten van het grootste betaalcomfort wat je maar kan bedenken. Het Nederlandse betaalsysteem behoort tot het meest geaffanceerde ter wereld en iedereen die over het betalen loopt te klagen is een zeurpiet. Neem eens de metro in een willekeurige miljoenenstad en prijs je gelukkig dat je Nederlander bent terwijl je langs de dakloze zwervers in een kartonnen doos voorbij loopt. Jouw probleem als Nederlander is hoe je al die olie-euro's waar je voor werkt voor lange tijd kan sparen op een manier dat ze hun waarde behouden. Alle mensen die werken voor een baas leggen 20% van hun salaris in bij een pensioenfonds. Die situatie gaat e-Gulden EFL niet veranderen, maar wat ik al een jaar of 10+ probeer duidelijk te maken is dat het gaat om een maandelijkse bijdrage met geld dat je kan missen. En weet je welk geld je kan missen? Bijvoorbeeld dat geld voor benzine, of je treinkaart naar een protest, ach hoeveel kosten je nog kan besparen, maar inmiddels tikt de gasrekening er lekker in en daarom telt meer dan ooit die allereerste aanname, het gaat om een maandelijkse bijdrage en als we samen met genoeg mensen die keuze maken om ons geld op die manier te laten spreken gaat dit een indruk achterlaten die iedere Nederlander gaat voelen en niet kan ontkennen. De vriendenactie is een bonus waar e-Gulden EFL probeert om mensen bekend te laten raken met het gebruik van een andere vorm van geld. Bitcoins naar elkaar versturen is wat duur, maar met e-Gulden kan je nog een foutje maken, als kan die mogelijk in de toekomst alsnog behoorlijk prijzig uitvallen.


Nadat de Koning Wappieshow op niets is uitgelopen heb ik voor het eerst na 8 jaar uitgesproken dat ik die maandelijkse bijdrage vanaf nu ga omdraaien naar een opname en daarmee kwam dan toch een probleempuntje naar boven. Ondanks de vermelding van 7,5 BTC in het e-Gulden EFL spaarfonds, wordt de maandelijkse bijdrage vanaf dat moment niet meer bereikt en ben ik maar weer eens bestempeld als bedelaar, waarmee ik voorlopig alle critici gelijk moet geven, omdat het aantoont dat emotie op dit moment nogsteeds de doorslaggevende factor is . Het draait echter om 17 miljoen Nederlanders en dus mag ook het spaarplan van 2016 in dit verhaal niet de doorslaggevende factor zijn. Zelf heb ik wel eens geoppert dat het wellicht een mogelijkheid is om te veranderen naar POS, maar dan wel met de kanttekening dat de dagelijkse cumulatieve blockreward minder dan 1 EFL is. Met het OERU-schild maakt het eigenlijk weinig uit en biedt het netwerk bescherming in een wereldwijde oorlog om geld en daarmee zijn we op het punt aangekomen waarop iedereen zich ongemakkelijk is gaan voelen. 


Bah, oorlog om geld, daar wil ik echt niets mee te maken hebben! Nou mag je 3x raden beste Nederlander, maar de luxe dat je die woorden kan uitspreken is omdat je die oorlog zo'n 70 aaneengesloten jaren gewonnen hebt. Ik wil je er verder niet mee lastig vallen, maar dan verwijs ik je toch nog een keer naar die metro in die miljoenenstad. Zoals je op je Nederlandse paspoort kan lezen is handhaving topprioriteit nummer 1 en als gevolg hiervan kan jouw zogenaamde vrijheid optimaal worden beloond voor maximale opbrengst. Hoe hoger je salaris, hoe meer je kan besteden en als je dan wat creatiefs kan manifesteren, groeit na generaties het vertrouwen totdat je jezelf niet eens meer afvraagt waar die euro's die dat allemaal mogelijk maken nu precies vandaan komen en waarom je er zoveel weer naar de belastingdienst mag overboeken. 

Toch is die oorlog om geld een dagelijkse realiteit, en al is die dan voor de gemiddelde Nederlander vrij succesvol uitbesteed in de afgelopen 70 jaar, dat is geen garantie dat dit de komende 70 jaar ook zo zal blijven verlopen. De groene initiatieven die veel mensen adoreren, de speldjes met 17 sustainable development goals, ze geven me koude rillingen. Als je nu echt zo pro-diversiteit bent, waarom wil je dan dat iedereen precies hetzelfde doet? Moeten we echt verplicht allemaal rekening houden met ieders onzekerheid, of mogen we er van uitgaan dat iemand die de wereld betreed een zekere mate van bewustzijn heeft ontwikkeld waarmee de realiteit dragelijk gemaakt wordt en als die dragelijkheid er niet is, dat iemand vrij is om dat publieke domijn niet te betreden?


George Orwell wist al hoe het af zou lopen, met mensen in angst voor Big Brother in hun Animal Farm. Wat heeft het ons toch lang geduurt om die boodschap te ontrafelen en zelfs nu is de kogel dus altijd nog niet door de kerk. Wat die kogel er doorheen zou jagen is een e-Gulden EFL koers van 1 euro per stuk, maarja, zie dat maar eens aan iemand bij te brengen. 1x was ik dichtbij, er was nog een cryptsy periode waarbij EFL 9000sat noteerde, maar ik wil nogmaals benadrukken dat dit verhaal niet om mij draait en er was nog 1x dat Elon Musk zijn DOGEcoin investering zorgde voor een kortstondige piek naar 1 euro en 50 cent per EFL. Al die gebeurtenissen zorgde voor extra instroom, maar niet met genoeg om samen het verschil te maken. Voor echte waardering is natuurlijk geen geld nodig, maar we leven in een moment in de tijd waarin die waardering voor geld een enorme vlucht heeft genomen en die kan ook worden teruggenomen, maar dan moet je daar wel de intentie toe hebben. Dat is dan ook de derde reden dat ik e-Gulden EFL het waard vind om als Bitcoin van Nederland te bestempelen. Het is geen kwestie van ego, maar de intentie van de mensen die het dragen is volgens mij van belang. Als je een groep mensen hebt die om de haverklap van visie veranderd is er alsnog geen zekerheid.en als je dus op zoek bent naar een spaarmiddel voor lange termijn ga je op zoek naar consistentie. Het is juist die consistentie die door de huidige macht in twijfel gaat worden getrokken en gaat worden voorgespiegeld als ongewenst. Je moet juist in kunnen springen op the current thing en dan het liefst met zoveel overtuiging dat mensen het geloven. Binnen ethereum hebben ze de marketing goed op orde en daarmee wil ik dat onderwerp van oorlog om geld nog wat breder trekken.


Ik denk dat de timing waarmee corona plaatsvond geen toeval was. Het was de grootste shortsqeeze in de crypto geschiedenis, nog 1x ging bitcoin onder 5000 dollar, nog 1x was ethereum minder dan 100. Vanaf het moment dat ik bekend raakte met bitcoin ben ik het gaan zien als de indicator van inflatie. Ik ga er vanuit dat we op een dag rekenen in een andere vorm van geld dan de dollar en daarom is het best interessant om te kijken wie die dollar kan verslaan. In mijn periode dat ik ben gaan vertrouwen in cryptogeld zijn de gebeurtenissen rondom de prijsontwikkeling absurd te noemen en dat woord gebruik ik niet vaak. Toch gaat er binnenkort nog een schepje bovenop, de trein denderd immers met steeds rappere vaart verder, aangezien alles en iedereen nog altijd wordt gehandhaaft. Binnenkort wordt de klimaatkaart uitgespeeld rondom cryptogeld. Stemmen doe je met je portemonnee is 1 van die andere zinnetjes die ik vaak herhaal en binnenkort mag u allemaal de knip gaan trekken om klimaatneutrale bitcoins aan te schaffen. Of nee, geen bitcoin natuurlijk, maar wel klimaatneutraal. Als je het spelletje mee wilt spelen krijg je de centen zo toegeschoven, dat kan ik uit eigen ervaring verklaren en daarom komen er binnenkort een hoop centen vrij om muntjes zoals e-Gulden EFL wederom aan te vallen. Het moet simpelweg kapot omdat het een te groot gevaar is en als je de mensen kan overtuigen van jouw gelijk gaat er achteraf ook niemand klagen als je een sanctie legt op alles wat je niet aanstaat. 


Het worden onzekere tijden en daarom wil ik nogmaals benadrukken hoezeer eenieder geholpen kan zijn met wat zekerheid. 1 bitcoin = 1 bitcoin en 1 e-Gulden EFL is 1 e-Gulden EFL. De kennis die ervoor nodig is om dat te begrijpen zou ieders leven verrijken, echter is het wat makkelijker om e-Guldens weg te geven, dan dat je dit met Bitcoins doet. Daarnaast zal een transactie met e-Gulden EFL altijd minder kosten dan een Bitcoin transactie en zal e-Gulden EFL niet het eindpunt zijn van de decentralisatie. Er zullen stedenmunten ontstaan die zich aansluiten op het EFL netwerk en op die manier komt er een digitale vorm van  cashgeld in omloop die naast de realiteit van de overheid kan bestaan. Ongeacht welke munt de overheid haar burgers verplicht om belasting mee te betalen, die burgers kunnen er zelfstandig voor kiezen om daarnaast een andere munt te gebruiken. Dit kan een betaalmunt zijn, zoals een consumptiebon tijdens een festival, maar nogmaals, over het algemeen zijn die betalingen in Nederland bovenmatig goed verzorgd. Waar Nederlanders volgens mij behoefte aan hebben is een spaarmunt die de vruchten van hun arbeid op langere termijn weet veilig te stellen. Het is niet voor niets dat de slogan: "You will own nothing and be happy" in het leven is geroepen. Bezit is de eerste stap richting vrijheid en het eerste bezit is jouw recht op zelfbeschikking, waarbij je dus zelf mag beslissen wat er met jouw lichaam gebeurt. 


Dit betoog loopt uit de hand en de zon komt alweer op hier nabij Liberland. Beste mensen die dit lezen, wacht nu niet tot het te laat is. Zoals op de vriendenlijst van e-Gulden EFL te zien is heeft de e-Gulden EFL vriendclub rond de ondergang van de Venuzolaanse pesos een instroom gekregen van vrienden uit Karakas, de hoofdstad van Venezuela. Die spaanstalig hadden toch mooi uitgevogeld hoe ze die dag een brood konden verdienen en ik geloof dus ook helemaal niets van het argument dat het allemaal te moeilijk zou zijn, er is gewoon nog niet genoeg honger in Nederland. Laat het nu niet zover komen dat e-Gulden EFL de laatste redding is. Ieder moment, ieder uur kan het verschil maken. Hoe meer we samen bouwen aan een vangnet, hoe steviger dit vangnet zal zijn. Ik sluit af dat ik nogmaals wil herhalen met de woorden, wordt vriend van e-Gulden EFL, de Bitcoin van Nederland!