give love

23-10-2019

ENGLISH BELOW

Nou vooruit, er moet me toch iets van het hart, dus laat ik er maar aan beginnen.

Wat ik in mijn leven op zoek is niet altijd even makkelijk, maar er zijn verschillende gradaties van moeilijk. Zo kan een som moeilijk zijn voor de een, voor de ander is taal weer lastig.

Het stichten van een nieuwe staat en het starten van een nieuwe economie lijken in de vorige context al vrij complex, maar stelt in de theorie nog altijd vrij weinig voor.

Na de theorie komt pas het echte werk, namelijk die theorie in de praktijk brengen en dat is waar het pas echt lastig wordt. Op dat moment moet men namelijk met de armen uit de mouwen achter het bureau vandaan komen en alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, communiceren, dat hoort er ook nog bij!

Dus, ik leef mijn leven en zie hoe de Nederlandse Bitcoin het sociale contract van Nederland wel erg onaantrekkelijk maakt voor starters. Op zoek naar avontuur zonder euro kwam ik zodoende uit bij Liberland. De dingen die ik in mijn leven op mijn pad krijg verzin ik allemaal niet zelf overigens, ik vind het al heel wat dat ik die uitvindingen van anderen kan gebruiken. Naast dat er geen centrale bank zou zijn in Liberland werd er ook een directe democratie voorgesteld. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en heb ik te horen gekregen dat mijn voorstellen niet zullen worden overgenomen en ik het dus zelf maar moet proberen. De tegenwerking en de manier waarop zal ik voor me houden, omdat ik de vlag van Liberland dat niet wil aandoen, maar een zelfde soort van ongein overkwam me laatst weer met EFL en dus gebruik ik dat voorbeeld maar om mijn situatie in Liberland uit te leggen, want over Liberland schrijf ik de volgende keer wel weer een verhaaltje als Liberland.info in werking treedt.

Een poos geleden schreef ik op deze website over Florijncoin, over hoe het allemaal niet zo een zuivere koffie leek en om vooral geen zaken met hen te doen. Ik hou me natuurlijk nooit aan mijn eigen regels, dus toen wat mensen tegen me begonnen te spreken over het minen van Florijncoin heb ik een groepje gemaakt en daar werd al vrij snel duidelijk dat het Florijncoin netwerk niet zo sterk is en je al vrij vlug een 51% aanval voor elkaar kon krijgen, je moet alleen genoeg masternodes bij elkaar schrapen. Nu hebben die slachtoffers van Toine zen veel te dure computers zelf niet zo veel technische kennis, maar zelfs dan is een pool fee van 10% voor de officiele Florijncoin pool regelrechte afpersing. Per dag worden er meer dan 30.000 Florijncoin bijgedrukt en als je van de Toine-prijs van 1 euro per Florijncoin uit gaat, betekend dat 3.000 euro belastingheffing per dag! Het kost natuurlijk wat geld om de dienst te verstrekken, maar dit staat in geen verhouding tot de absurde diefstal waarmee onwetende geconfronteerd worden. Bovendien wordt je na het delven van 5000 Florijncoin automatisch afgesloten van de pool en moet er geïdentificeerd worden, want ja, nieuwe regels van de overheid.

Die regels van de overheid gaan pas in januari gelden en ook daarover is het laatste woord nog niet gesproken, maar die regels worden hier wel erg in het voordeel van de ontwikkelaar gesteld. Het is nog maar de vraag of mensen zonder identificatie wel worden toegelaten als er wordt overgegaan op het volop geprezen "main-net" en of er hier dus wel sprake is van een blockchain. Haal de koekjestrommel maar te voorschijn, maar het heeft alle schijn tegen zich.

Zonder de verificatie van de bank van Toine kost het je minder dan een stuiver om aan zo'n Florijncoin te komen, hoe langer je doorgaat, hoe goedkoper het wordt, want het wordt pas echt leuk als je met die masternodes kan beginnen. Het zal niet heel lang duren tot de 220 miljoen, of 30% van alle, Florijncoin die Toine gereserveerd heeft moet gaan inzetten om zijn protocol te beveiligen. Ook dat wijst weer op een centrale macht die controleert.

Zonder identificatie kom je er dus niet in bij die Florijnclub en dat baart extra zorgen, want daarmee worden ze een aantrekkelijke partij voor de overheid. Die vind al die ontwikkeling prachtig, maar dan wel het liefste met aansprakelijkheid. Nou, die neemt onze Toine natuurlijk maar wat graag op zich en met die miljoenen die hij nog heeft kan hij alle vrienden kopen die hij voor de rest van zijn leven nodig heeft.

Tot de belofte van het "main-net" wordt ingelost mag Toine zijn team lekker doorgaan met het verkopen van halve waarheden, ik zal alvast een verrassinginkje verklappen. Zelf ben ik dan misschien niet zo technisch, maar 1 ding weet ik wel, zonder main-net kan je geen test-net hebben en als je wel een test-net hebt, wordt dat automatisch je main-net. De herlancering van florijncoin, die plaatsvond ergens in juli van dit jaar nadat er eerder succesvol een 51% aanval op het protocol werd uitgevoerd, is de dag waarop hun main-net in werking is getreden.

Als je nu denk dat de koektrommel op is heb je het mis, er zijn nog duizend-en-1 dubieuze investeringsplannen die je gratis en voor niets bij deze fantastische club gratis krijgt aangeprezen en had ik al gezegd dat het gratis is? De verkooptechnieken lijkt het enige te zijn wat bij deze munt op hoog niveau wordt doorontwikkeld. Alles met het doel om een zo groot mogelijke troep tegen een zo groot mogelijke marge op de markt te kunnen zetten. Aan alle kanten wordt je een oor aangenaaid, of juist een poot uitgedraaid. Ik heb nog wel een leuke slogan voor ze: Florijn, mag het ietsje meer zijn?

Nou, nog eentje dan. Decentraal is deze blockchain dus allerminst, maar om heel eerlijk te zijn zou ook e-Gulden EFL het niet al te lang vol houden zonder een handjevol belangrijke spelers. Die spelers zijn er dus overigens wel bij e-Gulden EFL en daar hoeft dus niemand een service-contract voor af te sluiten. Nee, het gaat hier meer over de broncode van Florijncoin, die is namelijk helemaal niet open-source. Zonder broncode is het niet mogelijk om in te zien wat voor product er is ontwikkeld en zonder inzicht ben je wederom volledig overgeleverd aan de grillen van Toine. Het heeft er alle schijn van dat er een kopie van de boekhouding bij Toine aanwezig is en dat hij op ieder moment kan beslissen om munten van hun slachtoffers te bevriezen of confisqueren.

Nou goed, tot zo ver maar weer het Florijncoin verhaal. Ik zou willen dat ik er wat meer aan kon doen, maar ik kan er misschien nog aan toevoegen dat de oplossing volgens mij heel eenvoudig is. Allemaal e-Gulden EFL kopen op altilly.com en zodra die middels de vrije markt, en niet de verkooppraatjes van Team Toine, op 1 euro per munt handelt, zijn we die Florijncoin zo vergeten op een handje gedupeerden na. Je zal zien dat heel Nederland er mee aan de slag gaat op die prijskoers, maar de Nederlandse cryptowereld lijkt verdeeld en durft e-Gulden EFL nog altijd niet serieus te nemen of bij te willen staan, waardoor de tijd voorlopig in Toine zijn voordeel tikt.

_________________________________________________________________________________________

Before I start the translation of my text I want to thank you for visiting my blog sgulden.nl. Usually I choose a text to be English or Dutch, but this Dutch text is translated because of the spotlight I was put into a couple of days ago. I'm more then willing to talk from my perspective and I hope you will enjoy my blog. I made a kind of translation and it was already late when I wrote it, please forgive me if there are any mistakes. For the purpose of Liberland.info I am collecting bitcoin donations on address 1GSwx5hwWavDnXUqXVx7bFvUem7wKewzEy