Negatieve rente? Bij Guldentrader vrij parkeren!

04-08-2019

Nou, poeh, ach, goh, gut en getsie.

Dat is even vervelend, de spaarrente wordt negatief. Tsja, niet meer dan logisch eigenlijk, als je weet dat alle wanprestaties van banken toch wordt beloond met belastinggeld, dus welk risico moet er dan eigenlijk nog worden vergoed?

Natuurlijk is zo'n boete van de bank helemaal niet leuk, maar als tegenprestatie kan u die boete naar de bank weer terug berekenen.

Nou goed, het is misschien wat populair uitgedrukt, maar laat me u uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

Op exchange.guldentrader.com is het mogelijk om euro's tegen cryptomunten te verhandelen. Als u een account aanmaakt op deze website werkt dat op dezelfde manier als bij elke andere bank en moet u zich legitimeren, daarna mag u dan een rekening openen bij Guldentrader en kan u euro's op uw rekening storten, of weghalen bij die bank die u daarvoor iets in rekening brengt. Bij Guldentrader staat je geld gratis geparkeerd, dus zonder negatieve rente.

Het verhaal zou niet compleet zijn als ik niet vermeld dat een handelsaccount op Guldentrader niet hetzelfde is als een bankrekening bij de ING, Het o zo heilige depositogarantiestelsel is niet van toepassing op het geld wat op uw Guldentrader account staat geparkeerd, dus die 100.000 is niet veilig gesteld, maar wat voor veiligheid geeft het nu precies? Als de banken kopje onder gaan heb je misschien wel recht op 100.000 euro, maar die mag je dan met 50 euro per dag uit de muur halen, dat hebben we in genoeg landen zien gebeuren om te weten dat dit de praktijk zal zijn. Dat betekend dat je met 100.000 euro, in theorie, 2000 dagen iedere dag geld moet opnemen, dat is bijna 7 jaar en tegen die tijd heeft inflatie je geld allang waardeloos gemaakt.

Dat inflatiespelletje hebben maar weinig mensen in de gaten, maar loopt nu toch al wel een tijdje en dan begint die rente op rente echt wel door te tellen.

Het voordeel van die Guldentrader account is dan ook dat, in tegenstelling tot je bank, je die inflatiegevoelige euro's kan omzetten naar cryptogeld met een deflatoir karakter. Hoe dat kan aflopen hebben we met Bitcoin gezien en ik ben dan ook reuze benieuwd of de Nederlandse Bitcoin het voorbeeld gaat volgen. Natuurlijk is ook het guldenproject verkrijgbaar bij Guldentrader, maar persoonlijk kies in dan toch liever voor uncensored token, want tegen die inflatie van Gulden kan zelfs de euro niet tegen op!

Een laatste voordeel van Guldentrader is dat je met het aanmaken van een account in aanmerking komt voor uitdeelacties, op die manier kan het dus zelfs wat opleveren om de stap te zetten.

Nou goed, weer even genoeg. Dit stukje tekst is een reactie om de media hype rondom de negatieve rente, net alsof ze willen dat crypto het aangrijpt om een schreeuw om aandacht te slaken, dus bij deze dan maar.

Bedankt voor de aandacht die me in de schoot wordt geworpen en suc6 Max!